Därför gillar hundar att titta på TV – men vad är de hunden ser?

miltontv

Hundägare märker ofta att deras husdjur tittar på tv, datorskärmar och surfplattor. Men vad är det som händer i deras huvud? Genom att låta undersöka hundens vision med hjälp av liknande metoder som används på människor, har forskarna funnit att hundar föredrar vissa bilder och videoklipp.

Denna forskning visar att hundar föredrar att titta på andra hundar – men studier har också upptäckts att ljudet lockar hundar till TVn och andra enheter. Hundarna föredrar ljud av andra hundar som skäller och gnäller, människor som ger hundvänliga kommandon och beröm, och ljud från leksaker.

Till skillnad från människor kan hundar bara se färg inom två typer av spektrum – blått och gult. Deras ögon är dessutom extra känsliga för rörelse. Enligt sajten iflscience.com tror veterinärer att dagens högupplösta tv-apparater faktiskt hjälper hundar att bättre förstå vad som händer på skärmen.

Flera skärmar har också använts i forskning för att se om hundar kan välja vad den ska titta på. Tidig forskning har visat att när hundar får se på tre skärmar samtidigt, kan hundar inte avgöra vad de ska titta på, i stället föredrar de att titta på en skärm oavsett vad som finns på den. Detta har ännu inte testats med två skärmar, eller mer än tre.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.