7 saker som hunden hjälper dig med då du sover

Center for Sleep Medicine vid Mayo kliniken i Scottsdale Arizona har gjort en studie med 150 deltagare, resultatet på studien känner många hundägare redan till – men det ger också anledning för dem som inte har en hund att skaffa en snarast.

56 procent av deltagarna sover med sin hund eller katt i sängen eller i sovrummet. I denna grupp uppger 41 procent att djuren får dem att de sova bättre under nätterna. Förklaringen är att djuren fick deltagarna att sova mer avslappnat och de kände sig även mer trygga med sitt husdjur i omedelbar närhet.

sova1

Att känna närhet av någon annan när man ska sova är den bästa trösten. sova2Hjälper dig att somna

En hund minskar stress och gör dig lugnare, vilket också gör det lättare att sova. sova4

Den ger dig värme

sova5

Minskar risken för depression – du får ovillkorlig kärlek – närheten till en hund göra att man mår bättre sova6Hunden får dig att känna dig trygg – Vetskapen om att en annan finns vid ens sida får de flesta att känna sig tryggare. sova7

Det är även bra för din hund att den får sova tillsammans med dig – det finns ingen i världen som älskar dig högre än din hund gör.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.