Det finns inga mini hundar

vitpom

Det finns inga mini hundar, mini Pomeranian eller någon ras som heter mini (följt av en) hundras!

Man blir bara så ledsen då man ser att en i kennelklubben registrerad valp,  marknadsförs under namnet mini. Och dessutom ligger priset tusentals kronor över normen med hänvisning till att valpen kommer bli liten som vuxen, bara för att valpen väger ca hälften av vad normalvikt är för rasen i den åldern.

Om en Pomeranian valp väger så lite som drygt 400 gram vid 9 veckors ålder, skall man se upp, då kan det vara något allvarligt fel på valpen. Det är absolut inget att marknadsföra och vara stolt över att föda upp en valp, som inte har en normalvikt vid leverans.

En Pomeranian valp väger ca 100 gram vid födseln, den ökar i vikt med 70-100 gram i veckan så en normalvikt för en Pomeranian valp på 9 veckor är ca 900-1200 gram.

Valpköpare bör se UPP med valpar som väger alldeles för lite vid leverans, ligger valpens vikt 50% under normalvikt skulle vi inte rekommendera att man köper valpen överhuvudtaget!

Detta gäller även andra hundraser – valpar som vid leverans väger 50% mindre än medelvalpen kan vara sjuka, eller inte livsdugliga.

Pälsvård av Pomeranian

Pomeranian badas var sjätte vecka i Chris Christensen Spectrum one schampo som är för pälsar som kräver krispig textur och volym.  Och i Chris Christensen Spectrum One Conditioner som reparerar och skyddar utan att göra pälsen mjuk. Denna conditioner är speciellt framtagen för pälsar som kräver krispig textur och volym.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG
#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundblogg #hundleksak #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.