Småbarn levde bland urin och avföring – hundarna omhändertogs

ledsengratis

11 hundar omhändertogs från en mamma vars barn, 2, 8 och 10 år gamla, levde i misär i stank av urin, intorkad avföring och smuts och ibland utan mat.

Länsstyrelsen reagerade fortare än socialtjänsten, trots att barnen levde bland smuts och stank av hundpiss var det hundarna som först blev omhändertagna. Flera veckor senare omhändertogs barnen från den ensamma mamman i södra Sverige.

Huset som familjen bott i fick total saneras efter flytten. Den äldsta hunden var i så dålig kondition att den avlivades omgående. Trots att Länsstyrelsen och polis var med vid omhändertagandet av hundarna var det ingen som hjälpte de små barnen som fick bo kvar i flera veckor i misär.

Idag skyller man allt på personalbrist och uppsägningar

Under några månader hösten 2015 sökte rekordmånga ensamkommande barn asyl i Sverige. Arbetsbelastningen ökade kraftigt inom kommunerna. Socialsekreterarna hann inte träffa barnen så mycket som de ville. De hade svårt att hitta gode män, jour- och familjehem och platser på HVB-boenden. Många sa upp sig.

Redan året före hade nio av tio kommuner svårt att hitta erfarna socialsekreterare. Nu blev det svårt att få tag på nyexaminerade.

Av landets 290 kommuner anmälde 86 sin egen socialtjänst för missförhållanden till Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

I tex Hudiksvall hade kommunen inte kollat mejlkorgen under 1,5 års tid gällande anmälningar om barn.

Det är bra med djurskyddsregler i Sverige, regler som ger djuren ett bättre liv än människan: men något är riktigt fel då barnen far illa och åldringar sitter instängda och aldrig eller sällan får komma ut

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.