Nya sambos dotter stal hunden

dognewslogga3ny

Tingsrätten i Jönköping har beslutat att nya sambons dotter omgående skall leverera tillbaka kvinnans hund, som dottern ”stal” då kvinnan flyttade ihop med hennes pappa.

Det finns många sätt att såra sin pappas nya kvinna och ett av dem har precis behandlats av Tingsrätten i Jönköping.

En kvinna som i artikeln kallas för Karin hade fått överta hunden Kitty då hennes väninna som hastigt gick bort. Kitty betydde mycket för Karin känslomässigt då den påminde henne om hennes väninna.

Vid tidpunkten då Kitty skulle flytta till Karin bestämdes det att hunden skulle flytta till Karins nya sambo, eftersom Karin var i färd med att flytta dit. Nya sambons dotter agerade som många döttrar till skilda föräldrar gör, då Karin flyttade in bestämde dottern sig för att fly till sin mamma. Med sig tog hon Kitty och hävdade att hunden var hennes. Flickans mamma registrerade in hunden under namnet Haley hos Jordbruksverket men använde Kittys chipnummer. Det vill säga Jordbruksverkets hundregister är inte vattentätt, det går att registrera in samma hund två gånger.

Allt detta försvårade för Karin att få tillbaka sin hund. Ärendet blev så komplicerat att Karin till sist stämde sambons dotter. Efter Tingsrättens beslut om att Kitty tillhör Karin har hunden levererats tillbaka. Hunden hade inte varit hemma hos Karin sedan den 3 juni men hon kände igen sig och betedde sig som om hon aldrig varit hemifrån.

Domstolens beslut – ge tillbaka hunden

Vi är väldigt glada över att Karin fick tillbaka sin hund, det är inte alla som följer rättens beslut – vi blev själv av med vår hund och vann i tre rättsinstanser utan att någonsin se vår hund igen, läs mera här (efter att ha gjort upp i godo med uppfödaren som är en av Europas mest kända i sin ras, hade vi förlorat 320 000 kr och vår framgångsrika Champion)

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.