Motion till riksdagen om fyrverkeriförbud

sveriges_riksdag_fr_vasabron

Motion om fyrverkeriförbud – Begränsa försäljningen av pyrotekniska varor – Solveig Zander (C) föreslår i en motion till riksdagen att försäljningen av pyrotekniska varor till privatpersoner ska begränsas kraftigt.

I sin motivering skriver Solveig Zander bland annat följande:

Hus som brinner ner. Djur som skräms till döds. Miljöförstöring. Svårt skadade barn och vuxna. Argument som håller för att förbjuda mot försäljning av pyrotekniska varor till privatpersoner.

Varje år sker stora tragedier p.g.a. fyrverkerier, framför allt kring nyår men även vid andra helger och olika evenemang. Vid nyår begränsas smällandet inte till tolvslaget, det skjuts och smälls veckor före och efter nyårsafton. Inte sällan utförs skjutandet av alkoholpåverkade personer.

Enligt tillgänglig statistik säljs fyrverkerier för över en kvarts miljard kronor årligen i Sverige.

Förödelsen och lidandet som detta orsakar är enorm. Drygt 250 personer skadas varje år så svårt att det kräver sjukhusvård, ca hälften av dessa under 18 år. Många skador ger livslånga men, bl a ögonskador. I genomsnitt skadas någon så illa att han avlider vartannat år. Läs hela motionen i sin helhet här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.