Birsta hundcenter med unik personal

brista1
Birsta hundcenter är ett hunddagis som drivs av personal och ägare som alla har någon slags funktionsnedsättning, eller diagnos.
m
Vi får en intervju med Susanne Björndotter som är ägare av Birsta hundcenter och själv har en grav personlighetsstörning, och driver hundcentret tillsammans med  My. Ägarna har dessutom en åldersskillnad på 26 år, Susanne är strax 48 år och MY är 21 år. Allt detta gör personalen till unik. Man kan tro att det skulle sätta käppar i hjulen för Susanne och MY men att få tillbringa största delen av sitt liv tillsammans med hundarna ger dem både kraft och lugn och det är bra för själen på många sätt.
 m
Birsta hundcenter har anställt personer med funktionsnedsättningar, personer som har haft väldigt svårt att hitta arbete som passar deras problematik. Tidigare jobbade en gravt Autistisk kille på hunddagiset, tillsammans med en vårdare.
 m
Med denna personalsammansättningen kan man undra hur det ens fungerar att driva företaget, men Susanne och MY säger att just pga av detta är Birsta Hundcenter en av de mest populära och uppskattade verksamheterna i Sundsvall.
m
brista2
Susanne och MY driver också en butik , vars sortiment är relativt unikt, deras hundhalsband finns bara i deras butik i hela Norden.
 m
Hunddagiset tar emot hundar även som drop-in, som gör att hundar slipper sitta ensam hemma, i bilar när det är varmt/kallt ute och drop-in kostar endast 50:-/timme med maxtaxa på 200:- för en heldag. Bara så att alla skall kunna ha råd att lämna hunden istället för att den kanske far illa på ett eller annat sätt.
 m
Hunddagiset har gratis föreläsningar och de bjuder på smarrigt fika, för att man som hundägare ska känna att man kan delta oavsett privatekonomi. Genom detta hoppas Susanne och MY att hundägarna ska uppskatta deras verksamhet och att de ser det unika sortimentet av artiklar och foder, så kunderna kommer till dem den dag de behöver något för sin käraste hund.
 m
brista3
 m
Som om inte detta skulle vara nog så bygger Susanne och MY just nu upp en webbutik, som de hoppas skall bli klar under mars månad. Så att även andra i landet också ska kunna ta del av sortimentet av hundartiklar som verkligen är speciella.
m
brista

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.