Därför besöker våra vanligaste hundraser veterinären

Har du en labrador? Då är risken fem gånger större att den drabbas av problem med leder som armbågar och skuldror, jämfört med andra hundraser. Chihuahuaorna däremot, besöker oftare veterinären på grund av magproblem. Nu får alla 423 hundraser varsin skräddarsydd försäkring utifrån rasens vanligaste sjukdomar och behov av veterinärvård.

Alla vet att hundar ser väldigt olika ut på utsidan, men vi vet att de även skiljer sig åt på insidan. Därför får alla Sveriges 423 hundraser nu en egen skräddarsydd hundrasförsäkring – en labradorförsäkring, en chihuahuaförsäkring och många fler. Förutom att alla vanliga och ovanliga raser får varsin försäkring, lanseras också en blandrashundförsäkring.

– Vi vet att labradorer ofta drabbas av problem i lederna, det visar vår samlade skadestatistik. Med vår nya labradorförsäkring kan alla labbar få en skräddarsydd trygghet som ger det bästa skyddet för rasens behov av veterinärvård, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur på Agria Djurförsäkring.

Topp-5 populäraste hundraser i Sverige Vanligaste sjukdomar/skador
Labrador Problem i leder – armbågar och skuldror
Golden retriever Cancer
Chihuahua Magproblem
Jämthund Skador ism olyckor
Tax Magproblem

I den första versionen av produkten ligger fokus på hundarnas behov av rehabilitering, som ingår med ett extra belopp i hundrasförsäkringen. Ersättningsnivån har anpassats efter varje ras vanligaste diagnoser och vårdbehov.

–  Det här är bara början, vi kommer nu att fortsätta utveckla produkterna och gör dem än mer unika för varje ras utifrån vår samlade skadestatistik, säger Patrik Olsson.

Som en extra trygghet kan hundägaren höja ersättningsnivån för veterinärvård när som helst. Om man har otur med flera skador och det lägsta beloppet på 60 000 kronor inte räcker till så går det att höja till 120 000 kr under försäkringsåret.

Fakta om nya Agria hundrasförsäkring

–          Ersättningsbeloppen för veterinärvårdsförsäkringen är 60 000 kr eller 120 000 kr

–          Extra ersättning för receptföreskriven medicin och rehabilitering om 6000 eller 10 000 kronor

–          Möjlighet att utöka veterinärvårdsersättning från 60 000 kr till 120 000 kr under försäkringsåret

–          Antalet karensdagar ökar till 135

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

#vetzoo #hundfoder #rabatt #kampanj #tävlingDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.