Djurförbud efter att ha rastat hunden på balkongen

Två personer oberoende varandra beläggs med djurförbud av länsstyrelsen.

En kvinnan i 20-årsåldern bosatt i Kramfors kommun, dömdes förra året för djurplågeri efter att ha lämnat en hund och en katt utan tillsyn i tre till fyra dygn. Efter domen har nu länsstyrelsen beslutat att förbjuda kvinnan att ha hand om eller skaffa djur. Hon ska även inom tre veckor efter beslutet göra sig av med eventuella djur som hon har hand om, skriver allehanda.

En man i 60-årsåldern bosatt i Härnösands kommun, får djurförbud efter att han rastat sin hund på balkongen.

Länsstyrelsen hade under åren 2016 och 2017 gett mannen förelägganden eller förbud vid tre tillfällen, nu förbjuds mannen att ha djur. Mannen förbjöds tidigare att hålla sin hund på balkongen och att rasta den där. Mannen har även hållit katter i smutsiga utrymmen samt smutsiga kattlådor. Länsstyrelsen har två gånger tidigare omhändertagit mannens djur då han inte följt de förelägganden som länsstyrelsen gett honom.

Till sist har nu länsstyrelsen gett mannen djurförbud. Beslutet gäller tillsvidare och mannen måste inom tre veckor efter beslutet göra sig av med sina djur, skriver allehanda.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.