Ingen lagändring beträffande fyrverkerier

Det är Valborg och många hundägare och djurägare känner ångest inför kvällens olagligt skjutande av fyrverkerier – men politikerna vill inte ha en lagändring utan anser nuvarande fyrverkerilag vara tillräcklig.

Den 1 februari överlämnades en lista med över 100 000 namnunderskrifter till inrikesminister Anders Ygeman med krav på begränsningar av privatpersoners användande av fyrverkerier. Ygemans skriftliga svar, som kom en dryg vecka senare, var dock nedslående då inga nya åtgärder föreslås, skriver AB debatt.

Dagens lag är tandlös, polisen har mycket svårt att komma åt de personer som skjuter fyrverkerier utan lov.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.