Här är hundägarnas räddning inför semestern

dogley.png

Sommaren närmar sig med stormsteg och de flesta planerar för ledighetens resor och utflykter. För många hundägare innebär semestertider dock oro och en utmanande jakt efter lämplig hundpassning. Genom den nya tjänsten Dogley, en onlinebaserad plattform, kan hundägare och tillgängliga hundälskare mötas och hunden kan på så sätt ses över i en trygg hemmiljö medan ägaren är bortrest. Dogley, som redan gjort succé i Danmark, kommer nu till Sverige som en del av en stor nordisk expansion.

I Sverige finns nära 870 000 registrerade hundar med tillhörande hundägare varav många är i behov av hjälp, antingen i form av daglig rastning eller passning under semestern. Att placera sin hund på dagis eller pensionat medför ofta stora kostnader och innebär inte sällan opersonliga miljöer och stressade hundar. Tanken bakom den nya tjänsten Dogley är att via en internetbaserad plattform låta hundägare komma i kontakt med privata hundpassare i sitt eget närområde för tillsyn i alltifrån timmar till veckor.

– På ena sidan står hundägaren med ett praktiskt problem och oro för hur hunden ska ha det när man av någon anledning inte kan passa den själv. På andra sidan finns massor av hundälskande människor som av en eller annan anledning inte har möjlighet att ha en egen hund och som gärna tjänar lite extra pengar. Genom att föra samman de två grupperna kan man hitta en lösning som är optimal för både ägare, passare och hund, säger Thomas Keller, grundare av Dogley.

Det var när Thomas Keller, som efter ett flertal misslyckade försök att hitta bra semesterpassning för familjehunden Molly, kom i kontakt med IT-entreprenören Frank Thorup som idén om Dogley tog fart. Sedan Dogley startade i Danmark i september 2016 har 4000 hundpassare och hundägare registrerat sig och antalet ökar med ungefär 40 användare varje dag. Sedan tjänsten lanserades i Sverige i april 2017 har över 300 hunnit ansluta sig.

En central del i konceptet är trygghet för både hund, ägare och passare. I tjänsten ingår därför både försäkring och ett speciellt nödnummer som hundvakten kan använda utifall att någonting skulle hända. Ytterligare en del i att säkerställa tryggheten är det faktum att hundägare, hund och passare alltid träffas på förhand innan det första tillfället. Priserna för hundpassning varierar och bestäms av hundvakten, som blir betygssatt och recenserad av ägaren efter passningstillfället.

Bli medlem och se hundpassare i ditt närområde på Dogley.se

 

 

 

annons

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.