Varning för halsband inomhus – Valp hängde sig i halsbandet och dog

Borderterriern Rocco var bara fem månader när han dog efter en tragisk olycka med sitt halsband, hunden var ensam hemma och hittades hängandes och strypt i köksdörrens handtag.

”Min stackars pojke fastnade med sitt halsband i köksdörrens handtag! Han måste ha hoppat upp för att komma till bänken och ramlade ner och fastnade med halsbandet”, skriver Adrian James på sin facebook.

Låt aldrig hundvalpen ha halsband på sig inomhus

Vi varnar alla våra valpköpare för att ha halsband på valpen inomhus, det kan vara livsfarligt för valpen som kan fastna under möbler och hänga sig eller som i fallet ovan. För några år sedan hänge sig en valp under en stol, där den hade fastnat med halsbandet i stolen och hittades död av sin ägare.

Det finns även andra risker för en valp i hemmet, vi hörde om en liten valp som fastnade under sängen i banden till ett madrassöverdrag och var sekunder ifrån att strypas men ägaren lyckades få loss valpen.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Varning för halsband inomhus – Valp hängde sig i halsbandet och dog

  1. Karin Malmsten skriver:

    Varför kan ingen bryta dig om i hundgården ocj helt enkelt ta valpen innan den blir helt förstörd. Vänta på att länstyrelsen agerar då hinner ju valpstackarn frysa ihjäl. ’
    .

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.