Försökte få ut pengar för hundvalpar som aldrig har funnits

En kennelägare i Vätterbygden försökte få ut 64 000 kronor av sitt försäkringsbolag då hon anmälde fyra hundvalpar försvunna. Hundarna ska dock aldrig ha funnits. Nu åtalas hon för försök till bedrägeri vid Jönköpings tingsrätt.

En hundägare i Jönköpings län ställs till svars i ett ovanligt åtal. Kvinnan anmälde till sitt försäkringsbolag att fyra valpar försvunnit. Men enligt åklagaren och försäkringsbolaget har valparna aldrig funnits. I stället anklagas kvinnan för att ha försökt lura till sig 64 000 kronor från försäkringen.

Kvinnan uppgav att de fyra valparna försvunnit när de rastades på hennes tomt. Men försäkringsbolaget misstänkte att det fanns en hund begraven, eller eventuellt inte alls. Bilder som kvinnan skickat in visade valpar som fötts långt tidigare än de saknade, kunde man konstatera. Intyg misstänks också vara falska.

Åtalet gäller försök till bedrägeri, skriver Jönköpings-Posten.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.