Hunden som slängdes i papperskorgen är nu hemlös

Den hund som  dumpades i en papperskorg på Centralstationen i Göteborg är nu hemlös.

Den ljusa pitbulltiken ”Gumman” som hon kallas av sin skötare har bott på en kennel sedan hon omhändertogs av polisen vid Göteborgs centralstation under måndagskvällen den 19 februari.

Gumman är en jättefin och trevlig hund enligt kenneln hon vistas på i väntan på beslut från Länsstyrelsen om vad man skall göra med hunden.

Mannen som dumpade hunden vill inte veta av den och den person som mannen säger sig ha fått hunden av går inte att nå.

Om länsstyrelsen anser att hunden inte bör lämnas tillbaka till sin gamla ägare kan det i ett senare läge bli aktuellt att försöka hitta ett nytt hem åt den, skriver GP.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Hunden som slängdes i papperskorgen är nu hemlös

 1. madelen skriver:

  det är jag som är ägare och den information ni skriver här är totallt fel.. inte ok

  • dognewss skriver:

   Berätta gärna? DOG NEWS bygger på artiklar från media så också denna artikel är länkad till källan

   • Thomas skriver:

    Kommentar: det var ett wellpapp kärl o i samspel med hunden o hade hoppat i om jag inte blev upptäckt. Gjorde det för att skydda henne. Satt och prata med polisen och förklara anledningen o förklarar jag vill inget hellre än o behålla henne! Fast från o träffa en ung tjej med sin hund på vagnen,som berättar hon skulle omplacera hunden eventuellt avliva den om omplaseringen misslyckas..
    Gav henne mitt nummer o sa att jag skulle ge henne en chans o så hon skulle slippa avlivning!! Dagar går o får ett samtal om jag kunde ta hunden?? Nämndes inga pengar i början men veckor o månader senare så höjdes den summan mer o mer så vi kom överens om en avbetalnings plan.. så mitt svar till polismannen jag suttit o pratat med säkert en halvtimme o överlämna hunden till,- säger jag att jag vill inget hellre än o behålla henne !! Men inte till vilket pris som helst:( men den osäkra framtiden för gumman..sluta med att hon blev ihälslagen på landala fick jag reda på av tjejen jag tog över zita ifrån eller gumman som tidningen kallade henne.! Men övertygad att vore det inte för alla lögner som tidningarna skrev hade kunnat göra upp med madelene som tjejen heter.. men klandrar henne inte för att hon trodde på tidningarna mer än mig.. men konfronterade vakten på centralen o bad honom visa mig vilken papperskorg han sagt jag tryckt ner hunden i…men enligt han så e det tidningarna som vinklat det och så e det nog?? om inte polismannen jag gav kopplet till måste haft bomull i öronen eftersom skriverierna i tidningarna blev så långt bort från sanningen.. men som sagt klandrar henne inte för att hon o som de flesta andra gör-tror på det dom läser i sina tidningar:( så för gumman blev priset sitt liv o istället för oviss ingen framtid alls. O för mig än så länge skulder o första gången på 40 år ha prick hos fogden:( berövad på den självkänsla o stolthet o för alltid leva i skam o alltid räkna med tidningsläsarnas glåp ord o fördömanden!! Men den som såg skillnaden på hur hunden såg ut från dag ett jag fick henne o till den dagen hon försvann ur mitt liv.. ja vad säger hundstallet till tidningen? Hon e jättefin hund o inte som många andra hundar dom får in!! När jag läste det brast jag i gråt o gav mig en klapp på axeln,för var både undernärd osäker aggressiv mot män fick bäras upp ner för trappor orolig sömn!! Jag ångrar ingenting förlorat mycket ..!men tack zita för du visa vägen o vi ses i nangeala…mvh thomas

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.