EU firar femårsdagen av förbudet mot djurförsök inom kosmetik

I helgen firas femårsdagen av EU:s banbrytande förbud mot kosmetikatester på djur och försäljning av kosmetika som testats på djur. The Body Shop och Cruelty Free International bidrog stort till att öka medvetenheten om djurtestad kosmetika och drev en bred lobbyverksamhet för att uppnå EU:s förbud. 

En fortsättning på den framgång förbudet har inneburit startade de tillsammans djurrättskampanjen Forever Against Animal Testing(FAAT) i juni 2017. Kampanjens mål är att mana fram ett definitivt förbud även globalt mot kosmetikatester på djur. Med 4,7 miljoner underskrifter har FAAT i dag kommit halvvägs till målet på åtta miljoner underskrifter. Det gör även FAAT till den största namnunderskriften någonsin mot djurförsök.

The Body Shop och Cruelty Free International tillsammans med ambassadörer som tillsammans jobbar för att nå ett globalt förbud mot djurförsök inom kosmetik. Pixie Geldof, Justine Jenkins, Laura Ponticorvo, Julen Hernandez, Evelina Forsell, Ida Kyllerman, Agneta Elmegård, Kimberly Freeman, Emma Karniewicz och Birgitta Ohlsson.

Tidslinje – The Body Shop och Against Animal Testing

–      1989: The Body Shop blir det första internationella skönhetsföretaget som kampanjar mot djurtestad kosmetika.

–      1997: The Body Shop klassas som cruelty-free och blir det första Leaping Bunny-certifierade skönhetsföretaget.

–      1998: The Body Shops kampanj leder till ett förbud i Storbritannien mot kosmetikatester på djur.

–      2013: The Body Shop och Cruelty Free International kamp bidrar till ett förbud mot kosmetikatester på djur inom EU.

–      Juni 2017: The Body Shop och Cruelty Free International startar kampanjen Forever Against Animal Testing.

–      Oktober 2017: The Body Shop samlar tre miljoner underskrifter för FAAT på bara fyra månader.

–      Mars 2018: The Body Shop och Cruelty Free International firar femårsjubileet av EU:s förbud mot kosmetikatester på djur och försäljning av kosmetika som testats på djur.

–      Oktober 2018: The Body Shop ska överlämna åtta miljoner underskrifter till FN för att mana dem till ett globalt förbud mot kosmetikatester på djur.

Hyllat starka kvinnor sedan 1976 – The Body Shops grundare Anita Roddick som kämpade för att stoppa djurförsök under hela sitt liv.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

 

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.