Hundvalpen kissade inne – sparkades ihjäl av sin ägare

25-årig man åtalas för djurplågeri i Stockholms tingsrätt, efter att han i ren ilska sparkade och slog ihjäl sin 3 månader gamla hundvalp som kissat och bajsat inne och bitit sönder inredningen, då den lämnats ensam hemma instängd i köket.

Enligt åtalet skall mannen ha tagit valpen i nackskinnet, skällt och skrikit och sedan kastat ner valpen i golvet. Hundvalpen skall också ha ”åkt in i väggen”. Han säger att han försökte återuppliva hunden med hjärtmassage, eftersom han inte kände pulsen så slog han en till två gånger med knuten näve i bröstet på valpen för att få igång honom. Efter detta skall mannen sett blod komma ur munnen på valpen och då förstod han att den var död.

Han skall också efter detta i ren frustration börjat skaka valpen och då kanske valpens huvud slog i ett rör vid ett element.

Mannen blev ångerfull och åkte till veterinärkliniken med valpen, där hela den vidriga sanningen uppdagades.

Åtalas för djurplågeri

 Enligt åtalet misstänks mannen ha släppt sin tre månader gamla labradorhundvalp från ansiktshöjd och därefter sparkat den i magen/bröstkorgen och utfört en felaktig hjärt- och lungräddning.

 Han ska även ha slagit hundvalpen med knuten näve i bröstkorgen och skakat den så att den slog i hårt mot huvudet.

 Sparkarna och slagen gjorde att valpen fick elva brutna revbens, blödningar i en lunga, bröstkorgen, på undersidan av käken samt vänster överkäke. Även levern skadades.

 De många allvarliga skadorna ledde till att valpen dog, skriver AB.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

 
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.