Tonåringen i Ljusnarsberg var den åttonde svensken som dödas av hund

Mellan åren 1997 och 2016 har sju personer blivit dödade av en hund, genom att de bitits till döds eller på annat sätt angripits av en hund. Det visar de senaste siffrorna från Socialstyrelsens statistikdatabas över dödsorsaker.

Av dess sju var fem kvinnor, en man och en liten pojke i åldern 0-4 år.

Det är oklart om alla dessa personer blivit dödade av en hund i Sverige. Databasen visar bara att personerna varit folkbokförda i Sverige vid det aktuella tillfället. Hundangreppet kan också ha skett utomlands, källa NA.

Den 60-åriga kvinnan som misstänks för vållande till annans död som ägde hunden som dödade tonåringen i Ljusnarsberg har inte kunnat höras av polis ännu. Trots att det har gått två veckor sedan den dödliga hundattacken har inte polisen kunnat höra kvinnan, dels på grund av kvinnans mående.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

 

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.