Dramatisk aggressiv hundattack på Solvalla – hunden ville bara ”ta hästen”

Dramatiska scener på Solvallas stallbacke inför onsdagens V86-tävlingar, en lös hund attackerade huvudet på en häst som var på väg av banan, det såg ut som att hunden bara hade ett i huvudet: att ta hästen.

Hunden som är en rescue hund från Irland skulle egentligen inte ha varit på stallbacken över huvud taget.

Hunden kom över stallbacken i full fart och travkusken hade koll på den. Hunden gick omedelbart till attack mot hästen, den började med att attackera huvudet på hästen, sedan bogen innan den började nafsa hästen under magen. Travkusken säger till media att han är otroligt imponerad av hästen som höll sig så lugn, men till slut blev det för mycket och vagnen välte så hästen kom lös.

Ägaren till hunden säger till tidningen att han vet att den hunden inte kommit längre i sin utveckling vilket gör att han aldrig ens skulle fått för sig att gå med henne kopplad på stallbacken, den ska inte vara på stallbacken. Nu lyfte han sina två hundar från bilen till rummet där han arbetar och tyvärr lyckades hunden springa ut när en person öppnade dörren.

Vad som hände var en liten chock för ägaren med, han har aldrig sett hunden göra ett utfall. Hon kommer från svår uppväxt men att hon inte flyttar på sig när det flög hovar i luften är inte normalt, skriver travronden.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

Logga fodax med texten 100%25 naturligt färskfoder från Småland.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.