Småhundar orsakade nästan en hundattack

Har precis bevittnat hur en Amstaffägare kämpade flera minuter med att hålla i sin egen hund och samtidigt mota bort två lösspringande
Affenpinscher liknande småhundar, vars ägare alltid låter dem springa lösa.

Vi har tidigare två gånger råkat ut för dessa små ettriga hundar som alltid får springa lösa. Vi har talat om för ägaren att det inte är tillåtet att låta hundarna springa runt lösa, varpå ägaren ställde sig helt oförstådd till varför då, de är ju så snälla.

Idag höll det på att sluta riktigt illa, vår granne rastade sin amstaff och vi kom gåendes ca 50 meter bakom. Plötsligt rusar de två små hundarna fram till tjejen med amstaffen, hon försöker dra sin hund ut i en åker men de små ettriga hundarna följer efter.

Jag ser hur tjejen med amstaffen kämpar, hon lyfter upp hunden i halsbandet så den står på bakbenen, samtidigt som hon skriker till de små hundarna att de ska sluta. Hon kämpar med att hålla i sin hund, och försöker samtidigt med foten sparka bort de små hundarna som hoppar runt henne och hennes hund. Ägaren till de små hundarna kommer till platsen med ytterligare en liten hund som var kopplad. Hon vågar inte närma sig ända fram till amstaffen, hon försöker kalla in sina hundar utan framgång. Jag var ganska säker på att det skulle sluta riktigt illa.

Jag hade själv tre kopplade hundar och kunde inte på något vis ingripa för att hjälpa tjejen med amstaffen, som kämpade för livet för att hindra sin hund från att klippa de små ettriga hundarna som skällandes hoppade runt henne och hennes hund. Jag vet inte hur många minuter detta höll på innan de små hundarna till sist gav upp och följde med ägaren. Jag såg hur tjejen med amstaffen föll ihop på knä vid sin hund, hon gav den massor med godis och berömde den innan hon till sist steg upp och chockad klarade av att gå hem med sin hund.

Vilken mardröm, man kunde se hur tjejen med amstaffen använde sina sista krafter för att orka hålla i sin hund. Vi ger henne en extra STOR eloge för hur hon agerade i en sådan situation.

Tyvärr tror jag att kvinnan med de mindre hundarna inte lärde sig något idag.04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

12 svar på Småhundar orsakade nästan en hundattack

 1. Birger Rommedahl skriver:

  Ägare till småhundar bryr sig inte om att ha pli de små liven! Mina Rottisblandisar har blivit attackerade mer än 70 gånger sammanlagt; så ibland vill jag ge lite extra koppel åt min hund så att han får göra slut på kräken! Men tyvärr så slår det tillbaka på mig och min hund; så jag får vill satsa på att köra på deras jävla lösa hundar med bilen istället….

 2. en med stor hund skriver:

  Känner tyvärr igen det här. Har själv varit med om liknande.
  Har när jag varit på hundkurser påtalat att även små hundar behöver tränas/uppfostras men upplever att småhundsägare inte bryr sig om ifall de förorsakar problem för de som har större hundar. Att en större hund efter att ha blivit påhoppad av en liten kan börja tycka illa om småhundar i allmänhet verkar det inte finns någon förståelse för.

 3. Therese Martinsson skriver:

  Min husky blev attackerad av en liten hund i somras när vi var ute på promenad, den lilla hunden som var lös sprang fram mot oss utan att vi triggade den på något sätt och gav sig på min husky hane på 5 år. Ägaren gjorde inte ett skit. Som tur var trodde bara min hund att den aggressiva ville leka och brydde sig inte direkt.

 4. Sara skriver:

  Är det så här det låter om små hundar? Verkligen? Där jag bor har vi problem både med kopplade hundar som släpps fram att hälsa utan lov och lösa hundar utan pli av alla storlekar.

  Skulle inte drömma om att kommentera som ni gjort ovan oavsett ras eller storlek på hund jag råkar ut för. Trodde verkligen inte att det är så här människor tänker.

  Hur kan man älska hundar och ändå uttrycka sig så här?

  ”ibland vill jag ge lite extra koppel åt min hund så att han får göra slut på kräken!”
  ”vill satsa på att köra på deras jävla lösa hundar”

  Klandra gärna ägaren istället.

 5. brlla skriver:

  fast nästa gång är det ett barn som springer fram till hunden. Den bör inte ha som impuls att ”klippa” levande ting som orsakar obehag.

  • dognewss skriver:

   Vi kan inte försvara dessa små lösa hundar, vi har ännu mindre hundar och har blivit attackerade av dessa lösa hundar flera gånger.

 6. Dognews skriver:

  Vi mötte kvinnan med de små hundarna precis igen, de var okopplade. Jag försökte prata med henne hon fortsätter bara att gå hon lärde sig inget av att hundarna nästan blev ihjälbitna. Det kommer att sluta illa för de små hundarna

 7. Anna skriver:

  Det finns alltid 2 sidor av en historia. Tänk på detta. Att ha en jätteaggresiv hund som biter allt som rör sig är inte rätt heller oavsett ras . Jag är den sk idioten med småhundarna. Jag har lärt mig av mina misstag . Möter sällan människor med hundar då jag är ute varav jag haft dem lösa. Men from nu kommer det inte hända mer. Jag är ingen idiot och det hjälper inte att gapa och skrika . Jag hör inte mer för det .

  • dognewss skriver:

   Hej Anna, Tack, så bra att du visar respekt till alla andra hundägare genom att hålla dina hundar kopplade.Dels är det en trygghet för dina egna hundar. Det finns ett 60-tal hundar i området!
   Ja, det finns många sidor i detta, dels amstaffägarens historia, dels dobermanägaren som fick sparka din hund för att få bort den, så inget skulle hända den då den rusade fram till hennes hund, dels två pomeraninägare som har mött dina okopplade hundar nästan dagligen, dels dagispersonal som ALLA kan vittna om hur dina hundar sprungit lösa och sett alla incidenter, men sist finns det två videofilmer som talar sanning. Vill du att vi ska publicera dem om du har glömt alla incidenter? Du är välkommen att titta på dem privat också

 8. Anton skriver:

  I vilken stad hände detta?

 9. Tina Linder skriver:

  har två rottisar,som går fint&sansat…tills det kommer småjävlar farandes,vi har många i vårt hus,ingen med nån kunskap om hundar över huvudtaget.en kvinna låter hennes hundar sitta fastspända vid nån stolpe utanför vårt hus,när hon ska tex kratta rabatterna,ett jävla liv emellanåt..ibland blir det överslagshandling /beteende från mina hundar och dom ryker ihop vissa stannar helt paralyserade,jag tvingas kämpa mig därifrån,för att undkomma det lilla skällande monstret.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.