Nexgard Spectra godkänd till hudsjukdomarna – demodex och sarcoptes hos hund

Boehringer Ingelheim presenterar två nya godkännanden för Nexgard® (afoxolaner) och Nexgard SpectraTM (afoxolaner + milbemycinoxim) i EU

·         Boehringer Ingelheim utökar indikationsområdet för sina Nexgard-produkter inom EU till att även omfatta behandling av två allvarliga hudsjukdomar hos hundar

·         Genom att utöka indikationsområdet bidrar Boehringer Ingelheim till förbättrad hälsa hos hundar

I slutet av 2018 fick Boehringer Ingelheim godkännande för att utöka indikationerna för Nexgard® och Nexgard SpectraTM till att även omfatta två allvarliga hudsjukdomar hos hundar. Bägge produkterna är nu även godkända för behandling av demodikos (orsakad av Demodex canis – hårsäckskvalster) samt sarcoptesskabb  (orsakat av Sarcoptes scabiei var. Canis-råvskabb).

Demodikos är en allvarlig hudsjukdom hos hundar som kan vara livshotande om den inte behandlas. Demodex-kvalster lever i hårsäckar och hudens talgkörtlar. De orsakar en stark inflammatorisk reaktion med erytem, ​​seborré och håravfall, som ofta börjar vid nos och huvudet och sprider sig över hela kroppen.

De flesta friska hundar kan ha en mindre population hårsäckskvalster och kan hämma kvalstrens tillväxt. Om en hund utvecklar generaliserad demodikos är det oftast för att hundens immunförsvar är försvagat, antingen på grund av genetiska faktorer eller på grund av en annan samtidig sjukdom, t.ex. diabetes eller cancer.

Sarcoptesskabb  hos hundar är en generaliserad dermatit som kan vara svår att diagnostisera men som är mycket smittsam. Kvalstren borrar sig ned i huden där de ger upphov till stark klåda. Symtomen är förutom klåda även sår och håravfall. Sarcoptesskabb förekommer hos hundar i alla åldrar och av alla raser. Förutom att det är mycket smittsamt hundar emellan kan även människor smittas.

Fältstudien av demodikos visade en effekt på över 98 % och studien av sarcoptesskabb uppvisade nästan 100 % effekt efter endast en administrering.

”Demodikos och sarcoptesskabb är två mycket allvarliga hudsjukdomar hos hundar som påverkar hundens livskvalitet. Därför är vi mycket glada över att det nu har dokumenterats att både Nexgard® och Nexgard SpectraTM är säkra och effektiva för behandling av dessa. Djurens välbefinnande och nya behandlingsalternativ är kärnan i vår verksamhet, så vi är mycket stolta över att kunna presentera dessa två nya indikationer” säger Helle Matzen, Nordisk teknisk chef, Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics.

Om Nexgard® och Nexgard SpectraTM

Nexgard® innehåller den aktiva substansen afoxolaner, som hittills har varit godkänd för behandling av loppor och fästingar hos hundar. Det är en välsmakande tuggtablett som ges en gång i månaden.

Nexgard SpectraTM innehåller förutom afoxolaner även milbemycinoxim. Nexgard SpectraTM kombinerar behandling av loppor och fästingar med behandling för ett brett utbud av maskinfektioner och förebygger fransk hjärtmask (Angiostrongylus vasorum). Precis som Nexgard® är även Nexgard SpectraTM en välsmakande tuggtablett som ges en gång i månaden.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.