Internationella ledarhundsdagen 24 april: Skaka tass på att behålla ledarhundsverksamheten

Synskadades Riksförbund Foto: Peter Holgersson AB

Imorgon den 24 april klockan 09.00 på Internationella ledarhundsdagen erbjuds riksdagens ledamöter att ta i hand och skaka tass på att behålla ledarhundslagen som den är idag.

– Synskadades Riksförbund har en unik kompetensbas som grundar sig på erfarenhet av ledarhundar sedan mitten av 1900-talet. Vi har de bästa förutsättningarna för att förvalta och utveckla ledarhundsverksamheten i Sverige, säger Synskadades Riksförbunds vice ordförande Niklas Mattsson.

Regeringen vill att Synskadades Riksförbunds myndighetsansvar för ledarhundsverksamheten i Sverige övertas av Myndigheten för delaktighet.

– Vi kan inte se några skäl till att riva upp ledarhundslagen och flytta en välfungerande verksamhet till Myndigheten för delaktighet, säger Niklas Mattsson.

Tid och plats

På Ledarhundsdagen den 24 april 09.00 – 10.00 sprider Synskadades Riksförbund information om ledarhundsverksamheten utanför riksdagen.

Torsdagen den 25 april 09.00-10.00 och kommande torsdagar fram till riksdagens sommaruppehåll är Synskadades Riksförbund på plats vid riksdagshuset.

Idag den 23 april samlar Synskadades Riksförbund Örebro län länets ledarhundsförare till en diskussion om ledarhundsverksamheten.

Den 29 april har Synskadades Riksförbund Jönköpings län bjudit in länets riksdagsledamöter till ett samtal om ledarhundar.

Bakgrund

Synskadades Riksförbund ansvarar för ledarhundsverksamheten sedan 2006, enligt ledarhundslagen.

Myndigheten för delaktighets ”Konsekvensanalys av ett förändrat ansvar för verksamheten med ledarhundar” med Synskadades Riksförbunds kommentarer till regeringen.
Länk till Myndigheten för delaktighets konsekvensanalys om ledarhundsverksamheten.

Synskadades Riksförbunds alternativrapport ”Vem ska ansvara för ledarhundar?”
Länk till rapporten ”Vem ska ansvara för ledarhundar?”

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.