Hälsa aldrig på en ledarhund

Synskadades Riksförbund Foto: Peter Holgersson AB

Idag är det Internationella ledarhundsdagen och vi vill uppmärksamma ledarhunden lite extra.

Alla måste tänka på att ledarhunden arbetar när den har sin vita sele på. Då är det viktigt att visa respekt och inte störa den. När den inte har sin sele på sig är den ledig, men även då är det så klart viktigt att fråga ledarhundsföraren om lov.

  • Låt bli att klappa hunden
  • Prata inte med den och beröm den inte
  • Ta inte någon ögonkontakt med hunden

Gör ingenting som lockar bort hundens uppmärksamhet från sin förare. Det kan få katastrofala följder. Om du tilltalar en ledarhund kan den tex missa att markera en snabbt bakifrån kommande moped med följd att föraren tar ett steg åt fel håll och blir påkörd.

Lilla Nymos syster hyllas: ”Hon har gett mig synen tillbaka”

Fyrbenta hjältar hyllas på internationella ledarhundsdagen. Maja Reichard berättar om den frihet som Snövit givit henne. Nu är det slut på att räkna steg, följa kanter och försöka ha en karta i huvudet. Kolla Nyhetsmorgon här

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Husdjur
Husdjur

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.