Ordförande för djurskyddsförening skriver att hundar stjäls som en del av organiserad brottslighet

Varningar sprids på facebook om hundstölder som sker mitt på dagen, kopplade till ryska, lettiska eller litauiska organiserad brottslighet. Hundtjuvarna har slagit till då kvinnor eller unga varit ute och rastat sin lilla hund i huvudstadsregionen. Så skriver ordförande för Helsingfors djurskyddsförening på Facebook. Men polisen har inte fått en enda anmälan som tyder på detta.

Hannele Luukkainen, ordförande för Helsingfors djurskyddsförening (HESY), skräder inte orden när hon i ett Facebook-inlägg på söndagen beskriver den påstådda stöldvågen.

”VARNING! Jag har inom en kort tid fått kännedom om några liknande fall där en liten sällskapshund har stulits mitt på dagen när en kvinna eller ungdom rastat den i huvudstadsregionen. Det handlar uppenbarligen om rysk, lettisk eller litauisk organiserad brottslighet.”

Luukkainen fortsätter sitt inlägg med att stölden går till så att en bil stannar vid hundrastaren och en man stiger ut. Han agerar aggressivt och kidnappar snabbt hunden rakt framför ögonen på den förbluffade ägaren. Hundarna säljs till valpfabriker om de inte är steriliserade, skriver Svenska Yle.

Polisen säger dock att de bara fått in en enda anmälan.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundstölder #hundliga

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.