Stockholm Hundmässa – årets höjdpunkt för dig som älskar hundar

En riktig hundhelg med glädje, show och mängder av möjligheter att se, lära och träffa både två- och fyrbenta vänner. På länken hittar du allt som händer på Stockholm Hundmässa 2019.

Hundutställning i fokus
Stockholm Hundmässa är en av Europas största hundutställningar. Under två dagar ska över 300 hundraser bedömas av exteriördomare från hela världen. I år står Stockholm värd för Nordisk vinnarutställning vilket brukar innebära fler hundar och fler extra fina hundar, som är här för att tävla om titeln Nordisk vinnare. På webben hittar du information och tider för de olika raserna. Missa inte heller den stora finalshowen när den finaste hunden av dem alla ska koras: Best in Show 2019!

Hitta din nya familjemedlem
Funderar du på att köpa hund? Kom och prata med oss i ”Köpa hund”-montern! Vi vet att det är många frågor som snurrar i huvudet och vi ger dig vägledning i vad du ska tänka på, till exempel vid val av hundras. På rasklubbstorget kan du träffa uppemot 200 hundraser. Hälsa på hundarna och ställ frågor till rasklubbarnas experter. Missa inte heller rasparaden i finalringen!

Aktiviteter för barn och ungdom
Prova på hundutställning och rallylydnad med gosedjur. Var med och tävla om fina priser. Träffa vår ”vett och etikett”-hund med förare som lär ut hur man hälsar på en främmande hund. I barnens lekrum kan man se på film, få en ansiktsmålning, pyssla, spela tv-spel eller bara vila.
De lite äldre barnen är välkomna till Sveriges Hundungdoms monter. Här kan du träffa andra ungdomar som gillar hund och få veta mer om alla roliga aktiviteter, träningar och hundsporter du och din hund kan ta del av.

Se Nordens duktigaste ekipage inom hundsport
Under mässan går också nordiska mästerskapen i freestyle och heelwork to music av stapeln, samt SM och NM i junior handling. Här arrangeras dessutom rallylydnad i mästarklass, internationell lydnadstävling i klass 3 och final i cupen för duktiga ungdomar som under året har tävlat och kvalat i rallylydnad. Kom och se och njut av allt dessa duktiga hundar och deras förare klarar tillsammans!

Shoppa till dig själv och hunden
Här finns allt du kan tänkas behöva till hunden. Koppel och selar, leksaker, rätt redskap för pälsvård, bra bäddar och hundmat är bara några exempel. Du hittar också snygga och praktiska kläder till dig själv och mycket mer.

Förstå din hund – nyfiken på BPH?
SKKs beteende- och personlighetsbeskrivning hund, BPH, beskriver alla hundars beteende och visar på likheter och skillnader dem emellan. Vet du till exempel att hundar kan skälla utan att vara arga och vifta på svansen utan att vara glada? Kom till BPH-montern och gör vår quiz ”Hajar du hunden?”, du kommer att lära dig mer om hundars beteende!
 
Jakthundstorget
Här träffar du bland annat representanter för jakthundsklubbar med hundar och kan lyssna på föredrag om akutsjukvård av hund, viltspår med mera. Svenska Jägareförbundet är på plats med en skjutsimulator och Älgskadefondsföreningen med sin viltolyckssimulator. Fjällveterinären Anna Pamuk och hundinstruktör Helena Lyckoskog svarar på frågor om det mesta som har med jakt att göra.

På Stockholm Hundmässa finns något för alla som älskar hundar!

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundmässa #stockholm #storastockholm #hundutställning

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.