Barn och iskalla hundpromenader – vilka vinterkläder behövs?

Livet som hundägare och förälder är inte alltid det mest glamourösa; tidiga morgnar under de kallaste vinterdagarna kan det ibland kännas lockande att stanna kvar hemma. Men när hundens behov kallar, är det inte mycket annat att välja på än att trotsa kylan och ge sig ut.

När det är som kallast ute är det givetvis viktigt att klä sig själv, men framförallt barnet, efter väder. Som förälder till små barn finns det två huvudsakliga funktioner som är viktiga med bra vinterplagg, de ska:

· Hålla värmen

· Vara lätta att ta på sig

Det måste vara smidigt för barnet att kunna få på sig kläderna för att du som förälder ska orka med alla promenader, av och på med kläderna och så vidare. Det får heller inte bli så att barnet börjar frysa när ni kommit halvvägs, eller att snö kommer in i skor eller vantar.

Ett av de bättre alternativen för småbarnsföräldrar, är att införskaffa en riktigt bra vinteroverall till barnet. Kompletterat med ett par bra stövlar, mössa och vantar, där allt är varmt och håller tätt, har ni ett komplett vinterpaket som är smidigt att ta på vid såväl korta som längre hundpromenader och lekstunder ute i vinterkylan. Det finns en mängd fina exempel på bra vinterkläder för barn, som uppfyller just dessa kriterier.

Vad ska man tänka på när det gäller barnkläder på vintern?

Det finns förstås många andra bra tips som kan vara bra att tänka på när det är kallt och ni ska vara ute en längre stund. På 1177 – Vårdguiden finns en väldigt bra genomgång med tips att tänka på, oavsett om barnet ligger eller sitter i vagn, eller kan gå själv. Även om mycket kan kännas självklart, är det ändå skönt med en liten checklista, för att säkerställa att allt är genomtänkt. Särskilt viktigt är det förstås om ni är ute en längre stund, till exempel på långpromenad med hunden, att du har tänkt igenom allt så att barnet inte börjar frysa längs vägen.

Såväl hundar som barn mår bra av att komma ut under dagen även på vintern. Motion, dagsljus och frisk luft är något vi alla behöver mer av, så låt inte lite kyla hindra er från att ta er ut. Med rätt planering och klädsel, brukar livet som hundägare och förälder bjuda på fröjdefulla upplevelser året om.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

Texten innehåller annonslänk för Reima

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #barnkläder #hundpromenad #hundvalp

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.