Alla Hjärtans Dag: Så här mycket älskar vi våra hundar

Visst är det enkelt att älska bedjande ögon, viftande svansar och busig upptåg? Hundarna har invaderat våra hjärtan och 95 procent av de svenska hundägarna säger sig älska sin fyrbenta pälskling. Att umgås med den man älskar känns oftast bra och hela 98 procent säger sig bli lyckligare av att umgås med sin hund. Det visar en undersökning* om djurens emotionella värde för djurägare som Agria Djurförsäkring har låtit göra i fem länder.

Att ge och få kärlek av en hund är oftast en ganska okomplicerad historia. De flesta hundar är av naturen glada själar och uppskattar det lilla utöver sina grundläggande behov.

– Hundar är mästare på att visa kärlek och glädje. Vem blir inte varm i hjärtat av att mötas av en viftande svans och en glad uppsyn efter en lång dag på jobbet? säger Agnes Fabricius, vd i Agria Djurförsäkring och ägare till två hundar.

Kärleken till hunden är stor i alla fem medverkande länderna, men visst finns det skillnader mellan Storbritannien, som toppar listan med 97 procent och, Danmark som hamnar längst ned med 84 procent.

Bäst på att ge ny energi

Drygt var tredje hundägare säger också att hunden är den som ger bäst tröst när hen är ledsen. Lika många tycker att tid tillsammans med hunden är det som ger ny energi i livet. Hunden är också det överlägsna valet för energipåfyllning framför partnern, familj eller vänner.

*Undersökningen gjorde av undersökningsföretaget Extreme på uppdrag av Agria i Sverige, Norge, Danmark, Finland och UK. I varje land deltog 1000 djurägare som svarade på frågor om sina husdjur. Djurslagen som ingick i undersökningen var hund, katt och häst.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundmänniska #hundpromenad #hundvalp  #valentinesday #allahjärtansdag #kärlek

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Alla Hjärtans Dag: Så här mycket älskar vi våra hundar

  1. Pingback: Alla Hjärtans Dag: Undersökning, så här mycket älskar vi våra hundar

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.