Delade meningar om att importera utsatta hundar

Foto: Pixabay

Efter en artikel i tidningen SN om utsatta hundar som importeras till Sverige av olika hjälporganisationer har det stormat rejält på sociala medier. Många tycker att man absolut inte skall importera hundarna till Sverige utan hjälpa dem på plats.

Andra tycker att det finns tillräckligt med hundar som behöver hjälp i Sverige. Det finns även en risk att man stöttar oseriös avel där hundar föds upp för att hjälporganisationer skall ta hand om dem.

Kam medföra sjukdomar till Sverige

Enligt Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, finns det stora risker för sjukdomar när utländska gatuhundar adopteras och importeras till Sverige. Studier har bland annat visat att många importerade hundar som uppges vara vaccinerade mot rabies saknar antikroppar mot smittan.

Enligt jordbruksverket finns flera konstaterade fall av andra sjukdomar hos hundar som importerats till Sverige, som leishmanios, dirofilarios, babesios, monocytär ehrlichios, brucellos och smittsam venerisk tumör, skriver sn.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #imoprt #hundavel #hjälporganisation #rescuedog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.