5 VIKTIGA TIPS – så tar du hand om ditt djur i Coronatider

VIKTIG INFORMATION: CORONAVIRUS OCH SÄLLSKAPSDJUR

Stockholm – Experter från Världshälsoorganisationen och USAs Smittskyddsorganisation (Centers for Disease Control and Prevention) samt andra organisationer är överens om att katter och hundar inte löper någon risk att smittas med COVID-19 eller vara smittbärare och således inte kan smitta människor, men PETA erbjuder råd och information om hur man på bästa sätt håller sina husdjur trygga och friska under den här tiden då vi ser en utveckling vi aldrig tidigare har erfarit.

  • Sätt aldrig på ditt djur ett munskydd, det kan orsaka andningsbesvär för djuret.
  • Tillåt djuren att röra sig fritt i ditt hem som de brukar göra – sätt dem inte i en bur.
  • Om en person med coronavirus klappar en hund och lämnar viruset i hundens päls är det samma sak som om personen rörde vid dörrhandtag, ledstång, en annan persons hand eller andra ytor. PETA uppmanar familjer med djur att skydda sig själva och sina djur genom att vidta åtgärder: om du inte skakar hand med en person så ska du inte heller låta den personen klappa din hund eller katt.
  • Hamstra inte mer än nödvändigt – det kan resultera i att andra behövande inte kan handla – men planera framåt och se till att du har tillräckligt med mat och medicin för ditt sällskapsdjur. (Mat och medicin för två till tre veckor är lämpligt).
  • Hjälp grannar som inte kan handla till sina djur och donera djurmat till matinsamlingar.

”Våra djur är beroende av att vi tar hand om dem hela året, och särskilt under kristid,” säger PETAs Direktör Elisa Allen. ”PETA ber alla att se till att deras djur får hälsosam mat, motion och massor med kärlek.”

För ytterligare information, vänligen besök PETA.org.uk.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #hundutställning #coronavirus #corona #SVA #covid-19

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.