Tiger smittad av coronaviruset i USA

En tiger på djurparken Bronx Zoo i New York har konstaterats vara smittad av coronaviruset. Ytterligare sex djur tros vara smittade.

En 4-årig malayatiger, Nadia testades för viruset som en försiktighetsåtgärd efter det att hon fått torrhosta. Även hennes syster Azul samt två sibiriska tigrar och tre afrikanska lejon har fått liknande symptom men har inte testats för viruset.

Nadias positiva provresultat har bekräftas av det amerikanska jordbruksdepartementet, USDA. Troligtvis har djuren smittats av en djurskötare innan denna visade några tecken på sjukdom.

Tidigare fall

Sedan tidigare har tre husdjur, en katt i Belgien och två hundar i Hongkong, diagnosticerats med covid-19 efter att ha smittats av sina ägare,skriver SVT.

Kan husdjur smittas med SARS-Cov-2?

Även om SARS-Cov-2 ursprungligen härstammar från vilda djur så drivs den pågående epidemin av smittspridning mellan människor utan inblandning av djur. Enstaka rapporter tyder på att viruset kan överföras från människa till hund och katt under vissa omständigheter, och det går inte att utesluta att även andra husdjur kan smittas. Om infekterade människor överför viruset till ett djur bedöms inte ett sådant djur utgöra en större smittrisk än andra föremål en infekterad människa kommer i kontakt med. I förhållande till den smittspridning som sker mellan människor i samhället är alltså en sådan eventuell smittspridning från infekterade husdjur försumbar,skriver SVA.

Rekommendationen är att man vid kontakt med husdjur, inkluderande produktionsdjur och hästar, följer normala hygienrutiner. Handtvätt med tvål och vatten innan och efter kontakt med djur är en bra grund och extra viktigt om man är sjuk. Åtgärder för att motverka smittspridning med SARS-CoV-2 beskrivs på Folkhälsomyndighetens webbplats.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #coronavirus #coronakris #corona #tiger

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Tiger smittad av coronaviruset i USA

  1. Linda Larsson skriver:

    Men gud, jag trodde inte det smittade på det viset!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.