Oro för valpboom i coronatider – vad händer med valpen efter coronakrisen?

Foto: Pixabay

Det är inte bara i Sverige utan även i Finland och andra länder som efterfrågan på hundvalpar skjuter i höjden. Nu under coronakrisen har allt fler familjer börjat fundera på att skaffa en valp.

Telefonen ringer i ett, en del mer eller mindre desperata valpköpare som bara ”måste” ha tag i en hundvalp nu! En kvinna ringde igår och sa att hon hade ringt till minst 30 uppfödare utan att få tag på en hundvalp.

Det är vanligt då tiderna är svåra och folk tillbringar mera tid hemma att man vill skaffa hund som sällskap. Samma fenomen hände under lågkonjunkturen i början av 90-talet och finanskrisen 2008.

Men branschen manar till eftertanke

Det kommer en dag då coronakrisen är över och livet återgår till det normala med långa arbets- och skoldagar. Vem hinner då ta hand om valpen?

En hund under fyra månader får inte lämnas ensam alls. En hundvalp över fyra månader får bara vara hemma själv under korta stunder. En vuxen hund får lämnas ensam i max sex timmar.

En hund behöver motion och stimulans för att må bra. En hund lever i minst 10 år och kostar en hel del pengar framförallt i veterinärkostnader och försäkring, men också mat och annat. I en snabbuträkning som gjordes kostar en hund minst 10 000 kr årligen.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundnyheter #dognews #hundägare #hundvalp #hundblogg #jagstannarhemma #köpavalp #köpahund #hundägare #corona

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.