Priset på hundvalpar skenar – Hur mycket får en valp kosta?

Foto: pixabay

Ingen har väl missat att efterfrågan på hundvalpar har stigit i höjden, aldrig har efterfrågan på hundvalpar varit så stor som nu under coronapandemin. Efterfrågan har även väckt intresse för uppfödning bland mindre seriösa aktörer.

Att en hundvalp kostar mellan 30-50 000 kronor på Blocket, borde väl få en vanlig familj att tänka till innan köpet, men något har ändrats under coronapandemin. Först hamstrade människor toapapper, nu betalar människor hutlösa priser för hundvalpar hos uppfödare som fött upp sin första kull och som inte har några som helst meriter eller hälsostatus på föräldradjuren.

Det är som om corona har fått människor att tappa allt sunt förnuft, huvudsaken att man får tag på en valp, till vilket pris som helst. Läs vår artikel om ATT KÖPA HUNDVALP HÄR

Senast idag blev vi kontaktade av en familj som hade köpt en Pomeranian valp på Blocket, valpen levererades på dagen 8 veckor gammal till priset av 30 000 kronor. Uppfödarens första kull och föräldrarna hade inga meriter, inga hälsostatus. I kullen fanns 3 valpar = 90 000 kronor nästan rent i fickan. Rasen Pomeranian är en dvärghund och vanligen levereras valparna som 10 veckor gamla pga deras ringa storlek. Men vill man bli kvitt jobbet som valpar kräver och bara ser pengarna så är det ju en lätt genväg att sälja dem som 8 veckor gamla.

Köparen till den 8 veckor gamla valpen fick dock problem med allergi och ville ha hjälp av uppfödaren med att omplacera valpen eller sälja tillbaka den. Något som uppfödaren inte ville vara behjälplig med.

Det känns som lättförtjänta pengar drar till sig folk utan känslor för djuren. Som tur är så känner köparen starkt för valpen och vill verkligen ha hjälp med att hitta en seriös köpare för att förhindra att valpen blir en vandrande omplaceringshund. Vilka vi ändå tyvärr kommer att se många av i spåren av coronan.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #corona #pomeranian

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.