Svenskarnas ökade hundintresse under covid-19-pandemi

Fulla inkorgar och telefoner som ringer konstant. Trycket på landets hunduppfödare har varit enormt under våren och sommaren i år. Flera nyhetsmedier rapporterar att den ökade efterfrågan är ett resultat av att vi spenderar mer tid hemma på grund av den rådande covid-19-pandemin. Hur mycket har intresset för att köpa hund ökat egentligen?

Vi har tidigare berättat om Royal Canins undersökning som visade att varannan uppfödare märkt att allt fler önskat köpa såväl katter som hundar i år än tidigare. SEO-firmorna Topdog och Semrush har tagit fram data kring svenskarnas sökbeteenden som bekräftar att intresset för att skaffa en hund ökat markant under de tre första kvartalen i år jämfört med samma period år 2019.

Genomsnittligt antal sökningar i Google relaterade till hundköp

Explosionsartat intresse för att köpa hund

Intresset för att köpa hund låg på ungefär samma nivåer under januari och februari i år som 2019. I mars började intresset öka en aning för att sedan explodera under april, maj, juni och juli. Intresset var som allra störst i maj, då 22 200 sökningar gjordes på frasen ”köpa hund” i Google. Året innan gjordes endast 8 100 sökningar under samma månad. Under augusti 2020 svalnade intresset något men det är fortfarande betydligt högre än föregående år.

Antal sökningar i Google per månad januari till augusti år 2019

Antal sökningar i Google per månad januari till augusti år 2020

Svenskarnas ökade intresse för att skaffa hund har som sagt resulterat i att allt fler valpar och omplaceringshundar fått ett hem. Men en fråga kvarstår – har de fått ett föralltid-hem eller kommer de att dyka upp på Blocket inom en snar framtid?

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #coronahund #köpahund #köpahundvalp

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.