Hunduppfödare sålde hundvalpar för 2 miljoner kronor

Foto: pixabay

En hunduppfödare i Blekinge sålde hundvalpar mellan åren 2014 – 2016 för över 2 miljoner kronor, utan att betala skatt och utan tillstånd.

Kvinnan som tidigare haft tillstånd att hålla 25 hundar och driva hunduppfödning förlorade sitt tillstånd efter en tillsyn. Redan år 2017 dömdes kvinnan till restskatt på 1,3 miljoner kronor och försattes i konkurs då hon inte kunde betala. Hundarna som kvinnan födde upp var fransk bulldog, engelsk bulldog, labrador, boston terrier och golden retriever.

Skatteverket fick in ett tips om kvinnans valpförsäljningar och kunde konstatera att kvinnan hade sålt 205 valpar mellan åren 2014-2016. Hon döms nu till villkorligt fängelsestraff och böter på 50 000 kronor i företagsbot, och 4000 kronor i böter, skriver Blekinge Läns Tidning .

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #coronahund

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.