Fördelar med CBD-olja till våra husdjur

CDB-olja är ett fantastiskt naturmedel som den senaste tiden blivit alltmer populärt, det används som ett kosttillskott av människor som lider av alltifrån cancer till depressioner eller kronisk värk. Vad många inte känner till är att det kan vara minst lika bra för att hjälpa våra fyrbenta vänner att alltid må så bra som möjligt!

Vad är CBD-olja och hur fungerar det?

CBD är en naturprodukt som framställs av högkvalitativ ekologisk industrihampa, Cannabis sativa, och därför förväxlas den ibland med cannabisolja. Den är dock helt giftfri och har en helt annan kemisk struktur jämfört med det rusframkallande ämnet THC som du finner i marijuana. CBD ger heller ingen typ av beroende. Bägge substanserna utvinns från samma planta, men de har alltså helt olika egenskaper. 

Anledningen till att CBD har blivit så omtalat är att allt fler har upptäckt vilka positiva egenskaper det har för vårt välbefinnande och vår hälsa. Det påverkar nämligen det endocannabinoida systemet, eller ECS, som är ett nätverk av receptorer som balanserar funktionerna i vår kropp. Den här produkten är framtagen för att förbättra det allmänna hälsotillståndet  genom att balansera kroppen hos både djur och människor.

Effekter hos djuren

Det endocannabinoida systemet (ECS) som CBD-oljan påverkar finns också hos djur, och detta har gjort att allt fler ger den som ett komplement till sina hundar, katter och hästar framförallt. Oljan kan antingen ges direkt i munnen eller doseras på deras foder.

Många studier pågår i nuläget för att fastställa effekterna som CBD-olja har på våra husdjur, men de områden som verkar mest lovande i skrivande stund är för att: 

  • Minska stress, göra dem lugna och avslappnade i ångestfyllda situationer som resor eller höga oljud som fyrverkerier eller smällare.
  • Dämpa muskelspasmer vid epilepsi.
  • Lindra kronisk smärta och inflammationer, exempelvis artros.
  • Minska tillväxt av tumörer.
  • Förbättra immunförsvaret och matsmältningen.
  • Ge ökad rörlighet.

Konsumtionen av CBD-olja är säker för våra husdjur, den har inga kända biverkningar. Det du ska vara noga med är att det är en olja som är 100% ren från THC eftersom djuren ofta är känsliga mot detta ämne. Börja alltid med en mycket liten dosering som du sedan i efterhand kan trappa upp vid behov, men vänta 3-4 veckor så att deras kroppar hinner vänja sig vid oljan. Köp CBD-olja från en leverantör du kan lita på så att du vet att den alltid är THC-fri. 

Vi vill avslutningsvis påminna om att CBD-olja är ett kosttillskott, och ska alltså aldrig ersätta en näringsrik och balanserad kost utan ska ses som ett komplement.

I samarbete med Cibdol

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.