Djurens vårdguide – oberoende och kostnadsfri rådgivning för djurägare

Foto: pexcels.com

Professionell rådgivning för djurägare är nu endast ett samtal bort. I dag lanseras 2288 – Djurens vårdguide, en rådgivningstjänst som tillsammans med försäkringsbolag och djurkliniker erbjuder oberoende och kostnadsfri hjälp till djurägare via telefon. Det nya numret som alla hund- och kattägare bör lägga in i mobilen är 90 228.

2288 – Djurens vårdguide kan beskrivas som djurvärldens version av 1177 Vårdguiden. Syftet är att förenkla valet bland befintliga vårderbjudanden för djurägare. Genom en oberoende kliniklistning och ett samarbete med försäkringsbolagen Folksam, Sveland och Moderna vill 2288 – Djurens vårdguide även öka transparensen mellan parterna.

– 2288 – Djurens vårdguide finns till för alla Sveriges djurägare och agerar som en första kontaktpunkt i vårdkedjan. Vi vill vägleda djurägare och hjälpa dem att fatta rätt beslut i vad som ofta är en svårnavigerad process. Alla är välkomna att kontakta oss. Med 2288 – Djurens vårdguide hoppas vi även kunna öka transparensen och förtroendet mellan djurägare, veterinärkliniker och försäkringsbolag., säger Max Adler, vd på 2288 – Djurens vårdguide.

Tjänsten är öppen för alla katt- och hundägare, oavsett försäkringsbolag. Alla är välkomna att ringa 90 228. En legitimerad djursjukskötare eller djurvårdare svarar på samtalen och lyssnar på beskrivning av symtom och problem. Baserat på det görs en bedömning av vilken sorts hjälp djuret behöver och djurägaren får råd om en lämplig åtgärd. Om det bedöms att kunden behöver vidare rådgivning av en veterinär får djurägare hjälp till ett digitalt vårdmöte. Eller om det bedöms att kunden behöver fysisk vård på klinik får djurägaren en lista på lämpliga veterinärkliniker.

Den oberoende kliniklistningen innebär att 2288 – Djurens vårdguide listar kliniker i Sverige utifrån deras kunskapsområden, resurser och geografiska läge – allt för att djurägaren ska få en tydligare bild av olika vårderbjudanden och den bästa tänkbara vården för sitt djur. 2288 – Djurens vårdguide gör även en prisjämförelse bland samtliga kliniker för att djurägaren ska få en ökad förståelse för att olika vård kostar olika mycket, beroende på specialistgrad och omfattning. Detta för att öka transparensen mellan djurägare, försäkringsbolag och kliniker.

– En annan effekt är att vi genom professionella råd om rätt vård vid rätt tid kan undvika att akutplatser upptas av djur som inte är i akut behov av vård utan som skulle må bättre av en annan åtgärd, samtidigt som klinikernas telefonlinjer inte överbelastas, säger Max Adler, vd på 2288 – Djurens vårdguide.

Om tjänsten 2288 – Djurens vårdguide

  • 2288 – Djurens vårdguide har öppet 8–20 helgfria vardagar
  • Alla katt- och hundägare kan ringa 2288 – Djurens vårdguide med telefonnummer 90 228

Vid akut sjukdom ska du alltid uppsöka veterinär direkt

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

1 svar på Djurens vårdguide – oberoende och kostnadsfri rådgivning för djurägare

  1. Britta Væversted skriver:

    Min Dv. Pincher Har Furunkulose 4 poter . Vasket med specialsæbe, fået medicin, laserbehandlet. har i noget der kan få det væk?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.