En sak som är lätt att glömma för nya hundägare

Bild: pexels.com

Under coronapandemin har det blivit många nya hundägare i Sverige. En del har antagligen varit permitterade och fått tid över att ta hand om en hundvalp. Känslan för många har varit att ”om det inte går nu går det aldrig”. Som ny hundägare är det inte helt lätt att hålla koll på alla bitar som man måste tänka på.

En viktig del är att lära sig att uppfostra hunden och en annan är kost och motion. En tredje del som är lätt att glömma är att hundar inte har tillgång till fri sjukvård som vi har. Om du behöver ta hunden till veterinären så måste du betala för ditt besök och här talar vi inte om en symbolisk summa om någon hundralapp eller två utan det kan handla om tusentals kronor.

Teckna en hundförsäkring tidigt

Som tur är finns det många hundförsäkringar att välja mellan som fyller just syftet att du ska slippa oroa dig över veterinärvårdsbesök. Genom att tidigt utgå från ditt och hundens behov vid val av hundförsäkringen går det att få en riktigt bra och prisvärd försäkring.

De viktigaste delarna att tänka på i hundförsäkringen är vanligtvis innehållet i försäkringen, ersättningsbeloppet, hur hög självrisk det är och hur lång självriskperioden samt om det finns några rasspecifika begränsningar samt premien.

Även om det kan vara tråkigt och komplicerat att välja en försäkring gör du dig själv en tjänst. Då det är lättare att välja rätt försäkring från början än att byta försäkring om din hund redan råkat ut för en sjukdom eller olycka på grund av begränsningar.

Få hjälp att hitta rätt försäkring Idag finns det hemsidor som hjälper till att informera om hur försäkringar till hunden fungerar och vad som skiljer olika alternativ åt. Genom att använda dessa är det enklare att fatta ett informerat beslut baserat på fakta.

Lycka till!

I samarbete med Djurförsäkringen.se 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundfoder

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.