Cannabis för djur? Osäkert vad CBD oljan innehåller

Foto: Pixabay

I takt med att djurägare runt om i världen själva använder cannabinoider, ökar efterfrågan på cannabis för hundar. Kunskapen om cannabis och hur de verkar är begränsad när det gäller djur. Det skriver den franska veterinärsajten Vétitude.fr.

I länder som antagit en mer flexibel lagstiftning än Sverige ser nu veterinärer allt fler fall av toxicitet hos djur, även om vissa cannabinoider, såsom cannabidiol (CBD), verkar lovande för behandling av främst artrossmärta. 

De medicinska påståendena att CBD olja skulle hjälpa mot ångest, brist på aptit etc. är ofta ogrundade, anser FVE.

Ingen cannabisprodukt har ännu godkänts som ett veterinärmedicinskt läkemedel i Europa, med några sällsynta undantag. De cannabisderivatprodukter som finns på EU-marknaden är sällan reglerade eller försedda med korrekt information.

Läs hela artikeln på Veterinär Magazinet

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #hundensdag

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.