Älg dödade hund – så undviker du att bli attackerad av ilskna älgar

Foto: pixabay

För Åsas hund slutade en trevlig skogspromenad med en tragedi, hunden Olle blev ihjältrampad av en ilsken älgko.

Det som skulle bli en trevlig skogspromenad med Åsas shelties blev istället en tragedi, då Åsa och hundarna stötte på en ilsken älgko i höstas. Åsa och två av hennes andra hundar hann springa bort från älgkon medan hunden Olle valde att möta kons utfall. Detta slutade med att Olle trampades ihjäl.

När är älgarna som mest ilskna

Vad alla inte vet är att älgarna inte enbart är ilskna då de har kalvar på våren utan även under hösten september oktober då de är brunstiga. Då är det skäl att hålla hunden kopplad då du går i skogen med en hund. Om man kommer för nära inpå en brunstig älgko kommer älgen att gå till anfall. Då är det läge att göra sig så stor som möjligt och ha ljud och backa bort från älgen eller gå runt den. En lös hund kan lätt irritera älgen så att den lättare går till anfall istället för att dra sig tillbaka.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #älg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.