Döda hundar hittades i frys – sju undernärda hundar omhändertogs

Foto: pixabay

Efter ett tips om att allt inte stod rätt till på en gård i Västerbotten gjorde länsstyrelsen och polisen ett besök på en gård där det hittades döda hundar i en frys och sju undernärda hundar ute i en rastgård.

Det är inget brott i sig att ha döda hundar i en frys då det är fullt lagligt att avliva hundar hemma om man gör det på rätt sätt. Polisen utreder om det ligger ett brott bakom de döda hundarna som förvarades i frysen.

En undernärd hund avlivades

I ett hägn hittades ytterligare sju hundar som fick omhändertas omedelbart. – En av hundarna var i så pass dåligt skick att den fick avlivas hos veterinär, säger Annelie Grip Hansson, länsveterinär i Västerbotten, till SVT Västerbotten. En person är nu misstänkt för djurplågeri och en förundersökning har inletts.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.