Ge INTE hunden lugnande för människor i nyår

Vi har redan nu adaptil i eluttagen i alla rum

Ge INTE hunden lugnande för människor i nyår, det gör din hund trött och då är risken stor att den bli ännu räddare när den tappar flyktförmågan. Om du MÅSTE ge hunden medicin mot rädsla vid fyrverkerier, ge den läkemedel avsett till hund.

Hundar som är oroliga kan i vissa fall bli hjälpta av adaptil-halsband med lugnande feromoner eller adaptil som du sätter i eluttaget. En del hundar kan också bli hjälpta av att ha på sig en thundershirt under själva nyårstimmarna. Det är ett åtsittande täcke eller plagg, som genom sitt milda tryck över bålen kan ge en lugnande effekt.

Lugnande för hund

Sileo för hund verkar direkt. Det doseras i hundens mun, mellan kinden och tandköttet, med en oral spruta. Sileo skall ges när hunden visar första tecknen på rädsla och det är inte sederande och ska inte göra hunden slö och dåsig. Men endel hundar kan få den biverkan. Sileo är receptbelagt och skrivs ut av veterinär och ska användas enligt veterinärens rekommendation.

Den första dosen ska ges så snart hunden uppvisar de första tecknen på oro, eller när ägaren upptäcker ett typiskt stimulus (t.ex. ljudet av fyrverkerier eller åska) som framkallar ångest eller rädsla hos hunden i fråga. Typiska tecken på ångest och rädsla är flämtande, darrningar, vandringsbeteende (frekvent byte av plats, springer runt, rastlöshet), söker människor (klänger, gömmer sig bakom, krafsar, följer efter), gömmer sig (under möbler, i mörka rum), försöker fly, fryser, (avsaknad av rörelser), vägrar att äta mat eller godis, kissar på olämpliga platser, okontrollerad avföring, salivering etc.

Om händelsen som framkallar rädslan fortsätter och hunden visar tecken på oro och rädsla igen, kan en ny dos ges när 2 timmar har passerat från den tidigare dosen. Upp till fem doser av läkemedlet kan ges vid varje behandlingstillfälle.

Hunden ska inte få Sileo om den

har allvarlig lever-, njur- eller hjärtsjukdom, är överkänslig mot den aktiva substansen eller mot något hjälpämne, eller är dåsig på grund av tidigare medicinering.

Sileo kan orsaka följande biverkningar.

Vanliga reaktioner:

blekhet i slemhinnorna på applikationsstället, trötthet (sedering), kräkningar eller okontrollerad urinering.

Mindre vanliga reaktioner:

ångestsvullnad runt ögonen, dåsighet eller lös avföring.

Rasta hunden ordentligt tidigt på dagen innan smällandet börjar, men ha inte hunden lös under dagarna kring nyår.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.