Hur väljer man den bästa hundbädden till sin hund?

Foto: pixabay

Söker du efter en skön hundbädd till din lilla ögonsten? Även hundar vill ha ett mjukt underlag när det är dags att sova, och om de inte sover i samma säng som dig kommer de att vilja ha en egen säng. Vi vet att det kan vara ganska klurigt att veta vilken typ av hundbädd man ska välja, inte minst tack vare det faktum att marknaden är fylld med olika alternativ.

Det finns hundbäddar i olika typer av material, storlekar och former, något du måste beakta innan du köper det alternativ som du tror passar bäst för din hund. Men det finns även några andra viktiga saker att tänka på…

3 saker att tänka på när man väljer hundbädd

Nedan är exempel på saker att tänka på:

Tänk på hur stor din hund är

Hur stor är din hund? En liten hund behöver nödvändigtvis inte en stor säng (även om det är skönt med extra utrymme), medan en större hund inte kommer att nöja sig med en liten säng. 

Därmed måste du klura lite på hur stort utrymme din hund behöver. Ett tips är att låta hunden testa några olika hundbäddar om möjligheten finns, eller att mäta hur stort utrymme din hund använder på andra ytor. I de flesta fall är det bättre med en för stor än för liten säng, men det kan även hända att hunden ratar en säng som är alldeles för stor.

Vilket typ av material gillar din hund?

Vet du om din hund gillar någon viss typ av material? Den kanske gillar att ligga på skinn, fårull eller vad som helst. Klura lite på om din hund gillar något specifikt, i sådana fall kan det vara en bra idé att titta lite närmare på just den typen av material.

Vart ska du placera hundbädden?

Du bör även fundera lite på vart du ska placera hundbädden. Kommer den att ligga längst ner i din säng, eller kommer den att ligga på golvet? Om du tänker ha den längst ner i din säng kommer hundbädden förmodligen inte kunna vara särskilt stor, och bör inte kunna glida när du rör på dig. Om bädden å andra sidan ska ligga på ett kallt trägolv kan det vara en bra idé att den har lite stoppning undertill.

I samarbete med 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.