12 farliga fällor för hunden i jul

Paketsnören från julklapparna kan bli en dödsfälla för hunden och katten, här kommer Dognews.se lista över viktiga komihåg till er med nyfikna hundar.

12 farliga fällor för hunden i jul

• Russin och vindruvor kan orsaka njurskador.

 Julblommor kan orsaka diverse förgiftningar.

• Jäsande degar kan orsaka alkoholförgiftning.

• Julmat med högt fett och- salthalter kan orsaka magproblem.

• Mat med lök kan leda till problem med blodbrist för hunden.

• Nötter kan orsaka stopp i tarmen om djuret sväljer dem.

• Macadamianötter kan orsaka förgiftning med darrningar, kräkningar, diarré, svaghet

Julgodis

Choklad innehåller ämnet teobromin som är giftigt för hundar och katter. Vid för stora doser ger det rytmrubbningar i hjärtat och kan leda till plötslig död. Vanliga symptom är kräkning och diarré. Nötter kan fastna på sin väg ut genom tarmen och om nöten är stor kan den istället fastna i matstrupen och orsaka kvävning. Russin är mycket giftigt för hundar och katter. Några få russin kan leda till akut njursvikt, ibland med dödlig utgång.

Levande ljus

En viftande hund- eller kattsvans kan lätt välta ett levande ljus och sätta fyr både på sig själv och på hemmet. Ställ ljusen utom räckhåll och lämna dem aldrig obevakade!

Julgran

Julgranskulor kan bjuda in till lek med skärskador i nos och tassar som följd. Gödningsmedel eller liknande i granens vatten kan förgifta din katt. Katter brukar tycka att det är spännande att dricka ur nya ”vattenskålar”.

• Kylarglykol har en söt smak som djur kan tycka om. Det är dock mycket giftigt och kan orsaka så allvarliga njurskador att djuret avlider.

• Talgbollarna till fåglar är feta och kan orsaka problem med magen. Dessutom kan djur svälja nätet runt talgbollen så kan det fastna i tarmen och leda till livsfara för djuret.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.