HJÄLP den enögda rädda Mopsen Fiffi att hitta hem

Foto: Privat

Vi behöver hjälp med att hitta mopsen Fiffi, skriver Tomas Ryen.

Fiffi försvann på nyårsafton runt 23:55 från Stabbläggarvägen 22 i Stodene, Skåre, Karlstad. Hon sprang norr ut mot Grava-hållet. Hon är ljusbeige, enögd och väldigt snäll. Snälla hjälp oss att hitta henne. Kontakta polisen om ni har nån info som kan hjälpa ägaren Tomas Ryen hitta henne.

Lägesuppdatering 2022-01-05 kl 18:20.Nu har det gått mer än 4,5 dygn sen Fiffi försvann.Idag har vi varit och sökt av nya områden där tasspår från eventuellt liten hund har observerats. Tyvärr har sökandet idag inte resulterat i att Fiffi kommit till rätta. Det finns dock några platser som fortsatt är intressanta där vi kommer att fortsätta bevaka extra noga.För sökande framöver har vi bl.a. fått låna mörkerkikare och värmekamera som vi kommer använda under natten när vi ute och letar efter Fiffi.Vi har fått information om att Fiffi eventuellt kan finnas på andra sidan älven, östsidan. Jag lägger ut en karta för det området det gäller under kommentarer. De som vill och har möjlighet får gärna leta i det området. Jag har gjort en tårtbit på kartan där spetsen böjar vid vårt hus.Ni får gärna har lite extra koll på säljsidor om Fiffi dyker upp där. Jag tror inte att hon är stulen men det kan ändå vara bra att hålla ögonen öppna. Tack alla som fortfarande är ute och letar, kommer med bra tips och inputs samt er som lånar ut grejer/utrustning som underlättar sökandet!

Uppdatering 2022-01-03 kl 10:20. Nu har det gått ca 58,5 timmar sedan Fiffi försvann. Ingen har ännu sett Fiffi. Drönarpiloterna har anlänt och kommer snart starta sökandet. Skulle uppskatta om så många som möjligt bidrar till att sökförutsättningarna för drönarna blir optimala. Det vi önskar är att det inte ska för mycket rörelse i skog, på ängar samt längs efter vattendrag. Detta för att det ska vara så lugnt som möjligt för Fiffi och öka sannolikheten till att hon rör på sig och inte gömmer sig. För att minska stressen för Fiffi ber vi alla att inte ropa efter henne, inte jaga henne om ni ser henne, inte försöka fånga henne själva. Vad jag fått till mig är att hundar snabbt blir förvildade när de flytt och varit ute så pass länge i naturen. Lägg heller inte ut mat på olika platser, skriver ägaren på sin sida.

Uppdatering 2022-01-02 kl 13:55! Nu har Fiffi varit försvunnen i 38 timmar. Vi vet fortfarande inte vart hon kan tänkas hålla till. Jag är mycket rörd av att så många ställer upp och hjälper till. Det kunde jag aldrig tänka mig att det skulle bli så stort engagemang. Det uppskattas verkligen ❤️Ni är många som skriver på FB, Messenger, sms och ringer och kommer med bra frågor och inputs. Jag hinner tyvärr inte svara alla direkt. Är ute och letar men svarar så snart jag kan och tar till mig av de råd ni ger mig. Hoppas det är ok. Vi har hittills fått hjälp av sökhundar som markerat på några olika ställen i Stodene och mot Grava. Kontakt är tagen med Svenska räddningsdrönare SRD och förhoppningen är att någon av deras drönarpiloter ska ha möjlighet att hjälpa oss. Kontakt har även tagits med polis och Trafikverket för att stämma av olycksläget och som tur är ingen hund rapporterad skadad pga tåg- eller trafikolycka sedan Fiffi försvann. Fiffi har god fysik så hon kan ha tagit sig en längre bit utan problem. Det verkar dock som att hon inte är så långt bort från hemmet utifrån vart sökhundarna hittat spår. Det vi önskar nu är att få hjälp med att kolla i alla tänkbara skrymslen och vrår. T.ex. under altaner, i förråd, granar, diken, buskar, håligheter, brunnar o.s.v. Kolla extra noga i pooler och badtunnor! Ta gärna ett extra varv runt er tomt och är grannen bortrest så vore det snällt om ni även kunde ta en runda kring dennes tomt. Om ni ser Fiffi eller anar att hon befinner sig inom ett specifikt område vill jag att ni tar kontakt med mig direkt. Lever hon är hon antagligen fortfarande väldigt stressad och panikslagen så håll gärna avstånd till henne isf och är ni fler så tror jag det vore bra att begränsa antalet människor och hundar i hennes närhet. Detta för att inte skrämma iväg henne, skriver ägaren på sin sida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär #mydog

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.