Hunden mår bättre av vegankost visar en studie

Foto: pixabay

En ny studie visar att hundar som äter vegankost är friskare än hundar som äter köttbaserad hundfoder. I studien deltog 2500 hundar och studien pågick under ett års tid.

Studien som publicerades i The Guardian visar att hundar som får näringsmässigt komplett veganmat är friskare än de som lever på konventionell köttbaserad hundmat.

Hundarna kost och hälsa observerades under ett års tid. Drygt hälften av hundarna fick vanlig köttbaserad hundmat, en tredjedel fick en kost bestående av rått kött och 13% fick vegansk hundmat. Nästan hälften av hundarna som fick konventionell hundmat var i behov av medicinering som frångår vanlig rutinmässig behandling, medan endast en tredjedel av hundarna som fick vegankost behövde det, under studiens gång.

De hundar som fick rått kött var marginellt friskare än veganhundarna. Detta kan dock bero på att hundarna som fick rått kött var yngre än de övriga hundarna i studien påpekar forskarna.

Ett av de vanligaste hälsoproblemen för hundar är övervikt eller fetma, och det är tyvärr vanligt att det är mer kalorier i den kommersiella köttbaserade kosten, skriver GP.se.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #kennelhosta #veterinär

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.