Se upp med skärsår och glasbitar i sommar

Foto: Dognews.se

En enda glasflaska kan orsaka många svåra skärsår i sommar! Se upp med glasbitar då ni promenerar era hundar.

På vår vanliga promenadstråk där ett 60-tal hundar promenerar dagligen, har några ungdomar festat och slängt en ölflaska på marken. En morgon låg det glassplitter över hela vägen, små bitar som var svåra att se då solen inte lyser. Bilderna tagna vid starkt solljus.

Vad kan jag göra själv vid skärsår i tassarna?

Inspektera och rengör såret med vatten eller koksaltlösning. Det kan vara bra att använda krage så att hunden inte slickar på såret. Beroende på hur djupt skärsåret är kan det ta 10-14 dagar innan det läker ihop. Tänk på att grus i såret gör ont och irriterar, se därför till att skydda tassen och såret.

När behöver jag uppsöka veterinär?

Kontakta veterinär om det gäller ett stort eller djupt sår som behöver sys. Om såret svullnar upp eller börjar vätska sig bör du också kontakta veterinär.

Djupare skador samt skärsår i trampdynor måste ofta sys för att läka fint och inte bli infekterade och spricka upp. Ett sår bör sys inom 6–8 timmar. Lämnas såret utan åtgärd längre tid räknas det automatiskt som infekterat och man kan då behöva skära rent sårkanterna från skadad och infekterad vävnad för att få ett fräscht sår att sy ihop.

Foto: Dognews.se

Se video så lägger du ett tassbandage

Källa: Agria

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundskall #granne

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.