Hunden kan få kräkningar och diarré av värmen – hur behandlar man?

Foto: pixabay

Är hunden dålig i magen? Kräkningar och diarréer är några av hundens vanligaste sjukdomar som drabbar tusentals svenska hundar årligen.

Varje år söker flera tusen hundar veterinärvård på grund av kräkningar och diarré, men mörkertalet är betydligt mycket större eftersom många hundägare ofta kan häva problemet utan att kontakta veterinär. De flesta kräkningar och diarréer brukar ge sig efter ett par dagar med hjälp av diet under några dagar men det gäller att vara uppmärksam på allvarligare symtom.

Hur ska jag behandla mitt husdjur med gastroenterit?


Historiskt har rekommendationen för behandling av magsjuka varit att fasta djuret under 24-48 timmar och därefter introducera mild, ofta kokt kost. Nya studier¹ har dock visat att detta tillvägagångssätt i själva verket kan förlänga sjukdomstiden! Ge hunden Oralade vid mag och tarmproblem, läs mera här

  • Att fasta minskar energiintaget och saktar också ner återhämtningen.
  • Att fasta ökar risken för att en infektion tar sig genom tarmväggen och sprider sig.
  • Att fasta ökar risken för uttorkning viket förlänger illamåendet och saktar ner återhämtningen.

Tips så använder du Oralade

Vi har alltid Oralade hemma, den håller öppnad 3 dagar i kylen, i annat fall kan du frysa in Oralade som iskuber i frysen och alltid ha det hemma vid behov. Vi ger Oralade på sommaren då det är väldigt varmt om hunden riskerar att torka ut. Perfekt till valpar som är åksjuka, efter en biltur om valpen har kräkts så återhämtar sig valpen väldigt fort, då den får dricka lite Oralade.

Vid symtom som påverkat allmäntillstånd, feber, frekvent diarré och blodig diarré – sök hjälp av en fysisk veterinär.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #diarre

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.