Så skyddar du din hund från att äta farliga saker ute

 

Skärmdump Facebook

Under de senaste två åren har totalt 140 anmälningar kommit in till polisen i Malmö om olika livsmedel som har förgiftats eller preppats med vassa föremål i, skriver TV4.

Sedan jul har allt flera korvbitar eller bullar med glassplitter, rakblad och spikar hittats utplacerade i Malmö. Återigen är det någon som med flit försöker skada oskyldiga hundar.

Våra tips – så skyddar du din hund från att äta farliga saker ute:

Det viktigaste är att du håller din hund kopplad i kort koppel då du rastar din hund, då har du möjlighet att se vad hunden nosar på!

Det andra är att du lär hunden att släppa taget om den har tagit något i munnen, det gör du enkelt genom att lära hunden ordet BYTA, och att du alltid har med dig något extra gott i fickan som du omgående kan ge hunden då den på kommando ordet BYTA släpper det den har i munnen. Detta fungerar bra även hemma om hunden hittat något på golvet som är farligt tex en medicin tablett eller lökbit. Då är det bra om du har lärt hunden att den ska byta med dig och få en godsak av dig så fort den släpper det den hittat.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #mydog #göteborg

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.