Anti-aging medicin kan ge hundar ett längre liv

Vem har inte drömt om att hunden skulle leva lika länge som vi själva? Nu kan detta bli verklighet i framtiden.

Ett anti-aging-projekt kan hjälpa hundar att leva längre. Dog Aging Project är en forskningssatsning som spårar åldrandeprocessen hos tusentals hundar över hela USA. Målet med forskningen är att hitta ett sätt att förlänga livslängden på hundar.

Poängen med Dog Aging Project, och andra liknande projekt, är att bättre förstå åldrande hos hundar. Vi skulle teoretiskt kunna upptäcka sätt att hjälpa hundar att leva längre med den informationen.

Vetenskapen har tidigare visat att de som har hund lever längre. Så varför skulle du inte också vilja att din hund ska leva längre? Cirka 40 000 personer och deras hundar deltar i studien. Alla uppgav sitt husdjurs medicinska historia och deltar i en detaljerad årlig undersökning.

Kate Creevy, en forskare som studerar åldring hos hund och infektionssjukdomar hos djur vid Texas A&M säger att processen tar cirka tre timmar. Hittills har projektet sekvenserat arvsmassan från cirka 8 500 hundar. Från vissa hundar har man samlat in päls, blod och urin för studien.

Projektet studerar även mindre grupper av hundar för specifika sjukdomar och störningar. Tanken, konstaterar MIT i en granskning av projektet, är att hitta olika biologiska ledtrådar som kan hjälpa till att identifiera om en hund löper risk att utveckla vissa sjukdomar i framtiden. Detta kan så småningom leda till utvecklingen av nya läkemedel som kan hjälpa till att förebygga eller behandla dessa sjukdomar och störningar, och hjälpa hundarna att leva längre och ett hälsosammare liv.

Utöver att studera hundarna i programmet kommer Dog Aging Project också att testa potentiella anti-aging läkemedel. Förhoppningen är att dessa läkemedel ska hjälpa till att hitta sätt som kan hjälpa hundar att leva längre. De kan också öppna ny information om sjukdomsbehandlingar och annat.

Om läkemedlet visar framgång hos hundar kan det också gå vidare till att testas på människor. Dessutom kan alla framsteg mot att hjälpa hundar leva längre liv också översättas till mänskliga framsteg i framtiden.

Källa: BGR.com

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.