Så mycket kostar de dyraste hundraserna i Sverige

Det finns många olika raser av hundar som du kan välja mellan, och det är inte alltid lätt att veta vilken som är bäst för dig. Vissa hundrasers priser varierar stort beroende på deras popularitet och tillgång. För att samla ihop pengar till att skaffa sig en av de dyraste hundraserna kan man samla lånen för att få mer över varje månad, på detta sätt slipper du betala dyr ränta och ta hand om många olika lån.

1. Bostonterrier

Bostonterrier är en av de mest populära hundraserna som finns. De är kända för sin lojalitet, intelligens och goda humör. De är lätta att träna och har ett mycket aktivt temperament. Bostonterrier är en liten ras som vanligtvis väger mellan 4 -10 kg och har kort, tjockt päls som skyddar dem mot kyla. De har stora, bruna ögon och ett brett leende som gör dem till en favorit bland många hundägare. Trots att de är små, kan de vara mycket energiska och behöver dagliga promenader för att hålla sig friska och glada. Tyvärr är det inte billigt att köpa en Bostonterrier – priset för en valp kan variera mellan 25 000 – 35 000 kronor beroende på avelslinje och uppfödare.

2. Labradoodle

Labradoodle är en hybridras som uppstod när man korsade Labrador Retriever med Pudel. Den har blivit mycket populär på grund av sin intelligens, sitt lättsamma temperament och sin förmåga att anpassa sig till olika miljöer. Labradoodles är ofta allergivänliga och har en lång livslängd. De är dock en av de dyraste hundraserna att anskaffa, med priser som kan variera från 25 000 – 60 000 kronor eller mer beroende på avelslinje. Det finns många olika typer av Labradoodle, inklusive Toy, Miniature och Standard. Alla typer har samma egenskaper men skiljer sig i storlek.

3. Löwchen

Löwchen är en liten, söt och intelligent hundras som har funnits i över 500 år. Den har lång, lockig päls som gör den till en av de mest attraktiva raserna. Dess intelligens och förmåga att lära sig nya saker gör den till en idealisk familjehund. Löwchen är dock inte en billig hudras. Priset för en Löwchen kan variera beroende på kvaliteten på hunden, men det kan kosta upp till 90 000 kronor eller mer. Det finns dock andra alternativ om man vill ha en Löwchen men inte har råd med det dyra priset. Man kan leta efter en hund från ett djurhem eller adoptera från en privatperson som inte längre kan ta hand om sin hund.

I samarbete med Advisa 

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.