Polisens uppmaning till alla hundägare: Lämna inte hunden i bilen någonsin!

Polisens uppmaning till alla hundägare: Lämna inte hunden i bilen någonsin. Inte ens om du ska vara borta i två minuter, säger presstalespersonen Mats Öhman.

Polisen – Hundar lider i bilar

Polisen i Örebro har fått in två samtal under dagen där hundar varit instängda i bilar som parkerats i solen utan direkt kontroll från ägare. I ena fallet lyckades anmälaren få upp bilens ena dörr och släppa ut hunden. Strax därefter anlände ägaren som gav hunden vatten och det hela förlöpte väl denna gång.

I det andra fallet så larmade en anmälare kl 13:58 om en hund i en parkerad bil. Polisen har sökt ägaren via regsitrerad telefon utan att få svar. Fortfarande kl 14:30 sitter hunden fortfarande kvar i bilen. Dock uppges hunden se ut att må bra enligt anmälaren. Om ingen kontakt med ägaren kommer att nås inom rimlig tid kommer polis att åka till platsen och vid behov ta sig in i bilen på enklaste och billigaste sätt. Det kan vara att krossa en ruta för att rädda hunden ut ur bilen.

UPPDATERING kl 15:00 En polispatrull har lyckats ta sig in i bilen utan att skada uppstått. Hunden har fått vatten och mår efter omständigheterna bra. Polisen söker fortfarande efter hundägaren som enligt uppgift ska befinna sig i närområdet, skriver polisen på sin hemsida.

DOG NEWS SVERIGES STÖRSTA HUNDBLOGG

#hund #hundar #hundblogg #dognews #hundvalp #hundraser #hundsaker #hundtillbehör #hundleksaker #hundsängar #hundbur #hunduppfödare #hundförsäkring #varghybrid #hundattacker #torrfoder #hundmat #kennelhosta

Husdjur
Husdjur
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.